Notícies

El restaurant i hotel Somiatruites, amb els germans Xavier i David Andrés al capdavant, un any més ha tornat a rebre l’Estrella Verda Michelin, un distintiu que la prestigiosa guia atorga als negocis gastronòmics compromesos amb la defensa del medi ambient per posar en valor i difondre les millors pràctiques gastronòmiques en l’àmbit de la sostenibilitat.

Del Somiatruites ha valorat l’estructura arquitectònica en el conjunt del barri del Rec d’Igualada i l’hort de la coberta que serveix com a aïllament tèrmic i produeix vegetals per abastir de matèria prima la cuina del restaurant. A més, l’hort es rega amb l’aigua freàtica del barri, i les restes de verdura i pa que genera el restaurant serveixen d’aliment per a les gallines que, al seu torn, fan l’adob per l’hort; un circuit tancat que genera un residu zero.

A més del Somiatruites, enguany han obtingut l’Estrella Verda sobre la sostenibilitat en el camp gastronòmic els restaurants Casanova (Sant Martí Sarroca, Alt Penedès), d'Andrés Torres; i Les Moles (Ulldecona, Montsià), de Jeroni Castell.

D’altra banda, la Guia Michelin Espanya i Portugal 2023 també revalida per al restaurant igualadí el distintiu Bib Gourmand, que ostenta ininterrompudament des del 2017 i que reconeix els establiments que ofereixen una proposta gastronòmica d’alta qualitat a preus assequibles.