Notícies

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat el Trufforum Vic 2022, un esdeveniment gastronòmic centrat en la Tòfona i que enguany ha tingut com a protagonista el xef igualadí David Andrés, nomenat Ambaixador d’Honor de la Tòfona 2022.

L’acte d’entrega del guardó va tenir lloc divendres dia 22 de febrer per quart any consecutiu a la ciutat de Vic. Andrés va recollir el premi seguint la petjada dels Ambaixadors dels anys anteriors: Carme Ruscalleda i Toni Balam (2019), Ferran Adrià (2020) i Nandu Jubany (2021). Enguany, el jurat va voler fer un doble reconeixement: d’una banda a David Andrés i, de l’altra, a títol pòstum a Santi Santamaria, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort.

L’igualadí David Andrés és xef del restaurant barceloní Via Veneto i copropietari del restaurant i hotel Somiatruites d’Igualada. Els organitzadors del Trufforum l’han escollit Ambaixador d’Honor pel magnífic ús que fa de la tòfona negra a la seves creacions gastronòmiques, ja sigui fresca –durant la temporada d’hivern- o bé en conserva. Un exemple és el Bogavante a la cardenal, un binomi de bogavante i trufa que poden degustar els comensals del Via Veneto. David Andrés també va oferir una sessió de creativitat i innovació al voltant de la tòfona en el marc del festival. El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, es va endur la Tòfona d’Or 2022.

El Trufforum és un festival internacional promogut des de l’European Mycological Institute (EMI), per promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals, i s’organitza a 5 seus americanes i europees: Nova York, Teruel, Sòria, Occitània i Vic. Des que va néixer, el certamen s’ha convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. El Trufforum agrupa congressos, demostracions culinàries, venda de productes, xerrades, i fins i tot un campionat de Gossos Tofonaires.