Qui Som?

David Andrés i Xavier AndrésEl Somiatruites és un restaurant ubicat en una antiga adoberia a l’emblemàtic barri del Rec d’Igualada, reformada per l’arquitecte Xavier Andrés. La proposta gastronòmica és obra del xef David Andrés, format a la prestigiosa escola Hoffmann i actual cap de cuina del restaurant amb tres estrelles  Michelin ABaC de Barcelona. Els germans Andrés van ser els fundadors d’aquest restaurant que va obrir les portes primera vegada el 15 de juliol del 2013.

Des d’aleshores, el Somiatruites s’ha consolidat com un dels restaurants de referència de la comarca de l’Anoia, oferint una proposta gastronòmica actual i divertida, de base tradicional i assequible per a totes les butxaques.

El Somiatruites, però, no és només un projecte gastronòmic, sinó també arquitectònic; aquesta antiga adoberia reformada per situar-hi el restaurant té un interior amb estètica industrial, amb les parets de pedra i totxo vist, mobles de disseny i retalls de cuir penjats al sostre, fent referència a l’historia de l’edifici.

La singularitat d’aquest espai i la qualitat de la seva cuina han estat reconeguts per la Guia Michelin els anys 2017 i 2018, quan el restaurant igualadí ha obtingut el distintiu Bib Gourmand, un reconeixement als restaurants que ofereixen una bona relació qualitat-preu.

El gener de 2018, el Somiatruites va aparèixer a la Guia dels millors 100 restaurants de Catalunya,una guia elaborada pels experts en gastronomia de La Vanguardia i la revista Cuina, i comparteix aquestes pàgines amb alguns dels restaurants més prestigiosos del país, com l’ABaC de Jordi Cruz, el Sant Pau de Carme Ruscalleda, Can Jubany del xef Nandu Jubany, el Celler de Can Roca dels germans Roca, o els restaurants Compartir i Disfrutar de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, entre d’altres.

segueix-nos via: